Naar inhoud
Jo Ghillebert

Jo Ghillebert

PhD student, PhD studenten
02/629.27.63

Biography

HUIDIGE (EN VORIGE) FUNCTIE: Jo Ghillebert behaalde een master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen (2013), en een master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie (2016) aan de Universiteit Gent. Huidig is hij doctoraatsstudent aan de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie, Faculteit LK van de Vrije Universiteit Brussel.

ONDERZOEKSGEBIED: Jo zijn onderzoek situeert zich binnen het onderzoeksdomein Human-Centered Robotics en focust op de fysieke en cognitieve belasting van mensen met een beenamputatie. Centraal binnen het AMP-foot en Cyberlegs++ project staat een holistische evaluatie door middel van fysiologische, psychologische en biomechanische metingen. Deze informatie is van groot belang voor het ontwikkelingsproces van nieuwe prototypes. Gemotoriseerde prothesen, die zich in real-time aanpassen aan de noden van de gebruiker, komen geleidelijk aan op de markt. Het ultieme doel is om deze prothesen verder te individualiseren door het analyseren van de hersenactiviteit via de non-invasieve techniek elektro-encefalografie.

HUIDIGE ONDERZOEKSVRAGEN: Hoe kunnen we de fysieke en cognitieve belasting bij mensen met een onderste lidmaat prothese reduceren zodat activiteiten van het dagelijkse leven efficiƫnter uitgevoerd worden?

PRAKTISCH TOEPASSINGSGEBIED/BEOOGDE IMPACT: Huidige prothesen voldoen niet aan de vereisten van mensen met een beenamputatie. Bovendien bepaalt de functionaliteit van de prothese in grote mate de levenskwaliteit. Inzichten in de adaptaties van mensen met een onder- of bovenbeen amputatie geven ingenieurs informatie die cruciaal is in de ontwikkeling en het design van nieuwe prototypes.

Locatie

U-residence - 1ste verdiep
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
1050 Brussel