Naar inhoud
Renée Govaerts

Renée Govaerts

PhD student, PhD studenten
02/629.27.63

Biography

HUIDIGE (EN VORIGE) FUNCTIE: Renée Govaerts is doctoraatsstudente aan de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie. Ze behaalde haar master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met optie Musculoskeletale aandoeningen in 2019 aan de Universiteit Antwerpen.

ONDERZOEKSGEBIED: Renée haar onderzoek focust zich op de interactie mens-robot in een industriële setting. Exoskeletons, exosuits en cobots zijn enkele voorbeelden van robot toepassingen die worden ingezet in de industrie met als doel de werknemer te ondersteunen tijdens fysieke taken en de productie te optimaliseren. Het evalueren en analyseren van verschillende fysiologische en biomechanische parameters van de mens tijdens coöperatie met een robot geeft cruciale informatie over de doeltreffendheid van deze robot en is noodzakelijk in het verdere verbeteringsproces ervan. In SOPHIA zal Renée deel uitmaken van een multidisciplinair ontwikkelings- en evaluatieteam waar ze onderzoek zal doen naar de fysiologische en biomechanische effecten die robotica heeft op de industriële werker.

HUIDIGE ONDERZOEKSVRAGEN: Kunnen robotica zoals exoskeletten, exosuits en collaboratieve robots de fysieke en cognitieve belasting van de industriële arbeider minimaliseren?

PRAKTISCH TOEPASSINGSGEBIED/BEOOGDE IMPACT: De implementatie van robots in de industrie zal zich ook in de toekomst nog sterk verderzetten mede door de toenemende toepassingsgebieden. Het is daarom belangrijk de juiste robot toepassing te selecteren in functie van de noden van de werknemer alsook de specifieke werkplaats. Het inzetten van de juiste robotica zal de cognitieve en fysieke belasting op de werknemer verlagen en daarmee het risico op het ontwikkelen van klachten aan het bewegingsapparaat doen dalen.

Locatie

U-residence - 1st floor
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
1050 Brussel