Naar inhoud
Bruno Tassignon

Bruno Tassignon

PhD student, PhD studenten
02/629.27.06

Biography

HUIDIGE (EN VORIGE) FUNCTIE: Bruno Tassignon is doctoraatsstudent aan de onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie, Faculteit LK van de Vrije Universiteit Brussel. In 2015 behaalde hij zijn Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel.

ONDERZOEKSGEBIED: Bruno zijn onderzoek focust zich (1) op het verbeteren van de terugkeer-naar-sport-besluitvorming na een sportblessure en (2) de interacties tussen het brein en verschillende soorten vermoeidheid binnen zowel de sportletselpreventie-, revalidatie-, als terugkeer-naar-sport-context. Zijn onderzoek toonde reeds aan dat er voor de huidige terugkeer-naar-sport-besluitvorming na het oplopen van een enkelverzwikking met ligamentaire schade geen wetenschappelijk onderbouwde criteria bestaan.

HUIDIGE ONDERZOEKSVRAGEN: Het lopende onderzoek van Bruno is vooral gericht op hoe verschillende soorten vermoeidheid (bv. mentaal, perifeer) het brein beïnvloeden tijdens het uitvoeren van balanstaken die vaak gebruikt worden in de klinische praktijk. Daarnaast draagt Bruno, samen met Romain Meeusen en Jo Verschueren, bij aan een internationale Delphi studie met als doel het komen tot een wereldwijd aanvaarde consensusverklaring betreffende criteria voor terugkeer-naar-sport-besluitvorming na het oplopen van een enkelverzwikking met ligamentaire schade.

PRAKTISCH TOEPASSINGSGEBIED/BEOOGDE IMPACT: Met deze inzichten kunnen artsen, (kinesi)therapeuten, sporters en coaches beter ondersteund worden in hun terugkeer-naar-sport-besluitvorming. Een beter begrip van hoe het brein interageert met verschillende soorten vermoeidheid na een sportblessure kan leiden tot nieuwe behandelstrategieën en een veiligere terugkeer naar sport.

Locatie

U-residence - 1ste verdiep
Vrije Universiteit Brussel - Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene