Naar inhoud
Matthias Verstraelen

Matthias Verstraelen

Wetenschappelijk medewerker, Wetenschappelijk medewerkers
02/629.27.53

Biography

HUIDIGE (EN VORIGE) FUNCTIE: Matthias Verstraelen behaalde zijn master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel in 2015. Sinds 2016 volgt hij de onderzoeksmaster Human Movement Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij onderzoeker aan onderzoeksgroep Menselijke Fysiologie en Sportkinesitherapie, Faculteit LK van de Vrije Universiteit Brussel. Dit combineert hij met zijn activiteiten binnen de sportwereld waar hij actief is als Development coach en Embedded Scientist van Triatlon Vlaanderen.

ONDERZOEKSGEBIED: Matthias ondersteunt de MFYS onderzoeksgroep binnen het Project Innovatieve Ontwikkeling omtrent koelende kledij ter voorbereiding van de Olympische Spelen van Tokyo 2020. Specifiek binnen dit project zorgt de onderzoeksgroep voor de opmaak en opvolging van de testprotocollen. Tijdens de testen die op Flanders Bike Valley doorgaan wordt er nagegaan in welke mate de atleten warmte produceren en kunnen afgeven en opslaan aan een welbepaalde intensiteit. Daaraan gekoppeld wordt er gekeken in welke mate nieuwe koelkledij gebruikt kan worden om de warmte beter af te geven. Op dit moment bevindt het project zich volop in de testfase waarbij er in het voorjaar van 2020 verder wordt overgegaan tot de productie van de finale kledijtypes.

PRAKTISCH TOEPASSINGSGEBIED/BEOOGDE IMPACT: Binnen de marginal gains ter voorbereiding van de Olympische Spelen wordt getracht deze kledij te kunnen inzetten als onderdeel van de individuele koelstrategie van elke atleet in de extreme klimatologische omstandigheden van Tokyo. Een goede koelstrategie zal voor de meeste sporters onontbeerlijk zijn om absolute topprestaties te kunnen leveren.

Locatie

U-residence - 1ste verdiep
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
1050 Brussel