Naar inhoud
Luk Buyse

Luk Buyse

Sportarts, Sportartsen
02/629.27.37

Biography

HUIDIGE (EN VORIGE) FUNCTIE: Dokter in de genees-, heel- en verloskunde KUL 1989, geaccrediteerd huisarts 1991, gespecialiseerde studies in de sportgeneeskunde VUB 1999.

Ecg- en spirometriecertificaat, bijscholing Cyriax- en manuele geneeskunde.

Als sportarts actief bij BLITS sinds 2000.

INTERESSEGEBIED:

- Sportmedisch geschiktheidsonderzoek als middel om aan preventie van ziekte en blessure te doen bij alle mogelijke soorten sporten en sporters. Een gediversifieerde aanpak van dit sportmedisch onderzoek volgens het VASO-protocol (Vlaamse Aanbeveling voor Sportmedisch Onderzoek) laat toe gerichte adviezen aan sporters te geven.

- Trainingsadvies op basis van diverse soorten inspanningstesten aan alle niveau’s van sporters.

- Diagnostiek van overtraining met behulp van de TopTest of TrainingsoptimalisatieTest, een combinatie van een dubbele maximale inspanningstest, hormonale en psychologische testing, sportpsychologisch interview en een holistische blik op de atleet.

- diabetes en sport: wat is de invloed van sport op diabetes en van diabetes op sport? ‘Diabetes won’t stop us’ is het leidmotief waarmee mensen met diabetes dezelfde prestaties kunnen neerzetten als mensen zonder diabetes, mits goede voorbereiding en controle.

Locatie

U-residence - 1ste verdiep
Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Pleinlaan 2
1050 Brussel